EasyTaping bij Fysio, Sport, Lymf & Scar

EasyTaping bij Fysio, Sport, Lymf & Scar

KNGF accreditatie met 18 punten voor het register Algemeen Fysiotherapeut. De meest uitgebreide opleiding op het gebied van functioneel tapen in Nederland!

Sterk op effectiviteit van toepassing gericht! De opleiding is nu goedkoper, compacter en bevat de nieuwste technieken en wetenschappelijke inzichten voor een nog sneller en beter behandelresultaat.

Nieuwste inzichten
Toen we in het jaar 1999 het therapeutisch tapen met elastische tape in Nederland introduceerden hadden we niet gedacht dat het zo’n vogelvlucht zou nemen. Ook het arthro myofasciaal denken is inmiddels een vast onderdeel geworden van het therapeutisch handelen. Bij EasyTaping zijn alle technieken gebaseerd op arthro myofasciale integratie. In de vernieuwde opleiding wordt nog dieper ingegaan op wetenschappelijke evidentie en invloed van mechanisch krachten op myofasciale structuren. Deze inzichten worden vertaald naar myofasciale testen (EasyTesting) en tapetechnieken (EasyTaping). Ook nu geldt: doelstelling is niet het toniseren of detoniseren van spieren maar myofasciale sturing en mechanische beïnvloeding van gewrichten met een nog beter behandelresultaat!

Compacter: nu 1 of 2 dagen i.p.v. 3!
De cursus is van 3 dagen van 5 uur teruggebracht naar 1 of 2 dagen van 8 uur (9:00-17:00 uur).  Door de compacte opzet van de cursus ben u minder kostbare tijd kwijt. Let wel: de cursus bevat 1 uur extra!

Sterke punten

  • Als enige een testsysteem (EasyTesting)
  • Versneld functioneel herstel
  • Fasciale sturing
  • Direct betere gewrichtsfunctie en pijnafname

Cursuslocatie Nederland: Fysio Physics Centrum IJsselstein, Linnaeusweg 31, 3401 MS IJsselstein. Kijk bij de startdata en op het data- & kostenformulier, wanneer deze cursus plaatsvindt.

Cursuslocatie België: Tendim, Lendakkerlaan 46, 8930 Lauwe Belgie: (inschrijven via www.tendim.be)

 

Dag 1
Theorie: Wetenschappelijke onderbouwing, basisprincipes EasyTaping Methode, nieuwe anatomie en myofasciale samenhang.
Praktijk: rug, nek, schouder, romp en bovenste extremiteiten
Dag 2
Theorie: myofasciale plasticiteit, regeneratie en artokinematica
Praktijk: bekken, heup, onderste extremiteiten en sportblessures.

(Sport)Fysiotherapeuten, manueel therapeuten, bekkentherapeuten werkzaam in de eerste lijn, instructeurs en sportbegeleiders.

Doelstelling

Alle test- en tapetechnieken kunnen toepassen. Na het volgen van deze opleidingen kunt u alle aangeleerde vaardigheden direct in de praktijk toe passen.

Didactische werkwijze

Theorie, praktijk en casuïstiek

Toetsing

Na deelname aan beide cursusdagen wordt er een toets afgenomen via e-Learning.

Afsluiting

Bij 100% aanwezigheid en na het behalen van een voldoende voor de eindtoets ontvangt u het diploma EasyTaping Therapeut.

Accreditatie

KNGF accreditatie met 18 punten voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

Promo

Locatie

Vul hieronder uw adres in om de route te berekenen.